Podjetje ProVITAL d.o.o. posluje pod okriljem dr. Tanje Lešnik Štuhec ter dveh mladih sodelavcev Špele Štuhec, MA, univ. dipl. ekon. in Vida
Štuhca, MA.
V podjetju proučujemo področja gostinstva, turizma, razvoja podeželja in marketinških aktivnosti podeželskih destinacij in zavarovanih območij ter vedenja
obiskovalcev do le-teh. Posebno pozornost namenjamo spodbujanju razvoja podeželja skozi vzpostavljanje sistema podeljevanja pravice do uporabe kolektivne blagovne
znamke za visoko kakovostne pridelke, izdelke, jedi in pijače postrežene na gostinski način in vodena gastronomska
doživetja z lokalno dodano vrednostjo. Tako se gradijo kratke lokalne dobavne verige - od njive do krožnika - z visoko kakovostnimi izdelki in
storitvami z lokalno dodano vrednostjo. Po modelu Izvorno slovensko je jeseni leta 2020 vzpostavljenih 12 kolektivnih blagovnih znamk v Sloveniji.
Z izvajanjem nacionalnih in internacionalnih projektov načrtujemo in izvajamo programe razvoja in trženja podeželskih destinacij ter usposabljanja
za različne profile zaposlenih v gostinstvu, turizmu in kmetijstvu. Prav tako svetujemo na področjih marketinškega komuniciranja.
Dr. Tanja Lešnik Štuhec je kot vodja Skupine za Pohorje vključena v aktivnosti za razvoj Pohorja kot celovite zelene destinacije,
ki sledi Viziji Pohorje 2030, ki je nastala v projektu NATREG (2010) in katere avtorica je.
Kot članica komisije (2009-2015) za podelitev naziva odličnosti majhnim trajnostnim destinacijam – evropski projekt EDEN, ima vpogled v
poslovanje najbolj ekološko naravnanih destinacij v Sloveniji in Evropi.
Kot predavateljica veliko časa namenja izobraževanju študentov na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru
(predmeti: Trajnostni razvoj, Destinacijski management, Marketing in management turistične destinacije,
Razvoj podeželja, zavarovanih območij in mreženje) in Visoki šoli za hotelirstvo in
turizem Bled (Trajnostni turizem, Destinacijski management).
Kot avtorica številnih programov usposabljanj pozna in uporablja primerne pristope usposabljanja in vseživljenjskega učenja za zaposlene v
gostinstvu, turizmu, kmetijstvu oz. predstavnike razvoja podeželja. Z izvajanjem delavnic na terenu prikazuje primere dobrih praks udeležencem
delavnic tako v Sloveniji kot tudi v tujini – še predvsem v sosednji Avstriji.